Aanbod

Separator
De mogelijkheden bij Haptonoord
Bij Haptonoord kan je allereerst terecht voor haptotherapie. Daarnaast biedt Haptonoord mogelijkheden voor drie specifieke ondersteuningsvragen: relatiebegeleiding, zwangerschapsbegeleiding en een training bij burn-out.
Haptotherapie

Haptonomie is de wetenschap van het voelen. Bij haptotherapie staat het weer meer bewust worden van je gevoel centraal en onderzoeken we hoe het gaat met de balans tussen voelen, denken en doen. In de haptonomie gaan we ervan uit dat iedereen een unieke manier van doen heeft. Een eigen manier van in het leven staan, van omgaan met jezelf en je omgeving. Dit noemen we ook wel jouw grondpatroon. Dit patroon zie je terug in iemands houding en bewegingen.

Lees meer
Relatiebegeleiding

Wanneer je samen vastloopt in jullie relatie kan het zinvol zijn hulp in te schakelen en te onderzoeken hoe dit komt. Maar ook als jullie niet vastgelopen zijn, maar wel behoefte hebben aan ontwikkeling samen, is er kans om te onderzoeken en te verdiepen en zo jullie relatie te laten groeien! Soms kom je er samen niet meer uit en valt de beslissing dat je uit elkaar gaat. Ook dan kan het prettig zijn dit proces bewust te doorlopen met behulp van begeleiding.

Lees meer
Zwangerschap

Ontdekken hoe je samen op een speelse manier contact kunnen maken met jullie kindje in de buik. Wat voel je van jullie kindje en hoe kun je deze uitnodigen om te “spelen”? Middels praktische oefeningen en aanraken is er aandacht voor het dragen van het kindje, omgaan met ongemak en pijn en gaan we kijken naar hoe jullie je samen kunnen voorbereiden op de geboorte. Zo gaan jullie goed voorbereid en met meer vertrouwen de geboorte tegemoet!

Lees meer
Burn-out

Ben je overbelast, heb je een burn-out of wil je juist voorkomen dat je (weer) overbelast raakt? De training Van burn-out naar balans geeft je inzicht in jouw manier van omgaan met belasting en in hoe het komt dat je overbelast raakt of dreigt te raken. Je wordt je bewust van de externe factoren die meespelen, van de rol die je zelf hebt en van nieuwe mogelijkheden voor het omgaan met belasting en druk(te). Hierdoor word je veerkrachtiger, assertiever en zelfverzekerder.

Lees meer