Relatiebegeleiding

Separator
Op haptonomische basis

Relaties

Relaties zijn overal en met iedereen… zou je kunnen zeggen. We hebben ze, ze zijn er, we onderhouden ze, we ondergaan ze. Zoveel verschillende soorten mensen zoveel verschillende soorten relaties. We hebben een relatie met onze ouders, partner, kinderen, klein kinderen, vrienden, collega’s, buren, huisarts, tandarts en noem maar op.

De ene relatie loopt vloeiend, makkelijk en als vanzelf de andere relatie kent hobbels en momenten van vastlopen. Relaties komen en gaan soms ook weer.

Relatie APK!

Waarom zouden we eerst moeten vastlopen in een relatie voordat we ons verdiepen in onze relaties? Juist als jullie niet vastgelopen zijn, maar wel behoefte hebben aan ontwikkeling samen is er kans om te onderzoeken en te verdiepen en zo jullie relatie te laten groeien! Denk hierbij aan meer inzicht in jullie manier van in deze relatie staan. Verhelderen van jullie eigen kwaliteiten welke je inbrengt en ook jullie valkuilen. Kijken naar en ervaren hoe jullie nog meer kunnen halen uit jullie samenwerking.

De relatie APK bestaat uit 4 sessies waarin we samen gaan onderzoeken hoe jullie relatie profiel eruitziet. Of terwijl hoe ziet jullie manier van samenwerken eruit. We doen dit aan de hand van gesprekken en ervaringsoefeningen. Jullie krijgen inzicht in je eigen stijl, jullie gezamenlijke dynamiek en jullie gaan ervaren waar jullie kunnen ontwikkelen om je relatie te laten groeien en er nog meer ui te halen.

APK pakket: 4 sessies voor € 500,-

Vastgelopen

Wanneer je samen vastloopt kan het zinvol zijn hulp in te schakelen en te gaan onderzoeken hoe het komt dat jullie relatie niet meer soepel verloopt.
Inzicht in je eigen manier van opstellen binnen de relatie en welke invloed jullie hebben binnen jullie dynamiek kan zorgen voor verheldering.

Aan de hand van gesprekken en ervaringsoefeningen kijken we naar jullie kwaliteiten en manier van samenwerken en we gaan op zoek naar waar het gaat schuren. We kijken naar onderliggende wensen, overtuigingen en normen die mogelijk meespelen. Aan de hand van praktische oefenvormen gaan jullie ervaren hoe je weer meer naar elkaar toe kunt komen en hoe je samen je relatie weer kunt verbeteren. Aan de hand van ervaringsoefeningen krijgen jullie praktische handvaten mee welke jullie zelf gaan toepassen.

Afrondende relaties

Soms kom je er samen niet meer uit en valt de beslissing dat je uit elkaar gaat. Ook bij het afronden van een relatie kan het prettig zijn dit proces bewust te doorlopen met behulp van begeleiding.

En nog meer

Naast partnerrelaties kan er ook behoefte zijn aan ontwikkeling binnen  een team of samenwerkingsrelaties, of in vriendschapsrelaties. Dit kan aan de hand van een thema of aan de hand van een behoefte aan verdieping of het gevoel dat er meer uit te halen is.

Voor bedrijven is het mogelijk een eendaagse of meerdaagse training in te zetten via vt-trainingen.nl
Zo kan het zijn dat jullie op een bepaalde manier samenwerken zonder je bewust te zijn van wat een ieder inbrengt en hoe je samenwerkt. Dit kan zorgen voor een hele efficiënte samenwerken of juist maken dat jullie niet het beste in elkaar naar boven halen. Je kunt ook het gevoel hebben niet helemaal tot je recht te komen in je positie of toe zijn aan een andere rol verdeling. Samen naar een hoger level.

In vriendschapsrelaties kiezen we ook voor een bepaalde rol en gaan we op een bepaalde manier met elkaar om. Elke vriendschapsrelatie is weer anders. Soms loopt het even niet zo soepel of loop je samen steeds tegen dezelfde thema’s aan. Het kan zijn dat jullie veranderen of jullie situatie veranderd en hiermee de vrienschapsrelatie ook of jullie hebben behoefte aan verdieping en zijn nieuwsgierig dan kan het heel leerzaam zijn om eens bewust te kijken naar jullie rollen en relatiepatronen!

Praktische informatie

Kosten

Een consult kost € 135,-. Je ontvangt de factuur direct na afloop van de sessie per e-mail en kunt per pin betalen. Splitsen in 2 facturen is mogelijk.

Vergoeding

Er is bij een aanvullende verzekering vergoeding mogelijk, je kunt de factuur dan zelf indienen bij de verzekeraar.

Toegankelijkheid

De praktijkruimte bevindt zich op een bovenverdieping die via 2 trappen te bereiken is.