Haptonomische zwangerschapsbegeleiding

Separator
Voorbereiden op de geboorte

Zwanger!

Er komt heel wat op je af en er verandert van alles wanneer je zwanger bent. In je lijf, in jullie relatie, of in je situatie, de samenstelling van jou of jullie gezin. Voor de een overweldigend, zwaar of heel erg spannend en voor de ander een groot feest.

Hoe je of jullie er ook in staan en of het nu gaat om een eerste zwangerschap of om een volgende zwangerschap het kan fijn zijn contact te maken met wat er is en je voor te bereiden op wat er gaat komen.

Inhoud

Tijdens de bijeenkomsten ontdekken jullie hoe je samen op een speelse manier contact kunnen maken met jullie kindje in de buik. Wat voel je van jullie kindje en hoe kun je deze uitnodigen om te “spelen”?

Middels praktische oefeningen en aanraken is er aandacht voor het dragen van het kindje, omgaan met ongemak en pijn en gaan we kijken naar hoe jullie je samen kunnen voorbereiden op de geboorte. Zo gaan jullie goed voorbereid en met meer vertrouwen de geboorte tegemoet!

Onderdelen

Welke onderdelen komen aan bod?

  • We kijken naar jullie samenwerking en hoe jullie deze kunnen optimaliseren. We kijken hierin bijvoorbeeld naar welke rol de partner (of iemand anders) tijdens de zwangerschap en geboorte kan nemen en hoe je dit proces kunt ondersteunen en begeleiden.
  • We gaan praktisch bezig met het dragen van het kindje in de buik en hoe de partner hierin kan ondersteunen.
  • Omgaan met eventuele ongemakken tijdens de zwangerschap en hoe de partner kan helpen.
  • We gaan bezig met het ruimte maken in je lijf voor het kindje, verzachten en loslaten ter voorbereiding op de geboorte. Hierin speelt de partner weer een belangrijke rol.
  • Er is aandacht voor het voorbereiden op de geboorte. Hierbij gaan we praktisch bezig met het omgaan met pijn en weeën.
  • We kijken naar verschillende baringshoudingen en mogelijkheden in de verschillende fases van de geboorte.
  • We kijken naar jullie voorkeuren en wensen voor de geboorte.
  • Er is ook aandacht voor wat als alles anders gaat dan gepland en kijken we naar hoe jullie je daarop kunnen voorbereiden.
  • Vertrouwen op je lichaam en op elkaar.
  • Jullie leren hoe je jullie kindje kan dragen en vasthouden na de geboorte.

Voor wie?

Je kunt de cursus als stel volgen maar natuurlijk ook als je geen partner hebt (of als die niet mee wilt). Je kunt dan bijvoorbeeld iemand anders meenemen het liefst die ook bij de geboorte gaat zijn. Individuele sessies of een kortere begeleiding zijn ook mogelijk.

Hoeveel sessies?

Een volledige cursus bestaat uit zeven bijeenkomsten. Zes voor de geboorte en een na de geboorte met de kleine erbij maar dan buiten de buik!

Een of een aantal bijeenkomsten is ook mogelijk.

Wanneer?

Het is mooi om met de begeleiding te starten rond de 20ste week van de zwangerschap. Meestal kan de vrouw dan het kindje voelen bewegen in de buik.

Als je het kindje al eerder voelt bewegen kunnen jullie ook eerder starten. Wanneer je/jullie merken dat je al eerder behoefte hebt aan begeleiding zijn jullie ook voor de 20ste week welkom. Volg hierin vooral je gevoel en behoefte, het is voor iedereen weer anders!

Praktische informatie

Kosten

De kosten bedragen € 90,- per sessie. Je ontvangt de factuur direct na afloop van de sessie per e-mail en kunt per pin of contant betalen.

Vergoeding

Er is bij een aanvullende verzekering vergoeding mogelijk, je kunt de factuur dan zelf indienen bij de verzekeraar.

Toegankelijkheid

De praktijkruimte bevindt zich op een bovenverdieping die via 2 trappen te bereiken is.